Avupuoliso tuossa juuri soittelee tietotekniikka huoltoja läpi, kun pudotti vahingossa ulkoisen kiintolevyn ja pitäisi kuvia yms. saada sieltä talteen. Tästä tulikin itselleni taas kertaalleen mieleen, että paljonko tietotekniikka oikeasti sitten lopulta helpottaa normaalia elämää.

Heti alkuun myönnän, etten itse tulisi täysin toimeen ilman tietokonetta ja kännykkää. Tietokoneen kanssa olen naimisissa jo pelkästään töiden takia, koska saan työvuoroni vuokrafirmojeni extranetistä. Koulumaailmaan tietokoneet ovat myös soluttautuneet aika tehokkaasti, joten ensi kuussa alkavassa ammattikorkeakoulussakaan en pärjäisi ilman. 2003 aloitin lukion niin silloin jo opettajat vaativat palauttamaan koneella kirjoitettuja esseitä, joten vanhan isäni oli silloin myönnyttävä osatamaan kone. Olin pari kuukautta ilman kannettavaa, koska vanha hajosi. Silloin vanhahko tablet koneeni oli tärkeämpi kuin luulinkaan koskaan. Eihän se kannettavaa korvaa, koska malliltaan se on aika "kapula" mutta sainpa työvuoroja varattua ja sain ostettua koneen.

Olen tähän asti pärjännyt hyvin Nokian kapula puhelimilla, lähinnä siksi, että minulla tuo Samsungin tabletti, jossa on internet. Olen seurannut tuttavia älypuhelimien kanssa. Heillä on aina akku loppu, sosiaalinen media on aina päällä ja pelit ovat todella koukuttavia. Mitäs sitten, kun tulee hätä tilanne, pitäisi soittaa hätänumeroon ja oletkin pelannut kännykän akun tyhjäksi, eikä ole pistorasiaa lähellä?

Tuntuu, että kaikki yritetään sähköistää, mikä nyt sinänsä säästää, kun ei tarvitse papereita olla levällään joka paikassa. On pilvipalvelua, sosiaalista mediaa, intra- ja extranettejä, tilausjärjestelmiä, kassajärjestelmiä ja vaikka mitä muuta. Internet on soluttautunut elämäämme mitä ihmeellisimpiin paikkoihin, mitä nyt sinänsä ei tule ajateltua ennen kuin tulee ongelma tilanne eikä asiat hoidu niin kuin ollaan totuttu.

Nykyään tekniikka ei vielä ole välttämättä parhaimmillaan vaikka se tuntuukin jo todella hyvältä kuin esimerkiksi 10 vuotta sitten. Se kehittyy vieläkin jatkuvasti, ettei mukana meinaa pysyä. Huomasin huiman kehityksen kannettavissa koneissakin kun edellinen kone kesti viisi ja puoli vuotta. Tekniikka ja sähköinen maailma valitettavasti mielestäni on vielä todella haavoittuvainen. Tietokoneet hajoaa,kännykät ei kestä yms. Näin lopuksi voinkin jäädä leikittelemään ajatuksella, että mitä tapahtuisi, jos tulisi maailman laajuinen sähkökatko? Kuinka silloin toimittaisiin?